kolmapäev, 8. aprill 2020

Tee ise: karulauguvõi

Karulauk! Hoia oma tervist ja söö karulauku! Karulauk sisaldab 10-15 korda rohkem C-vitamiini kui sidrun, ka B-grupi vitamiine ning mitmesuguseid mineraalaineid. Karulauk pärsib mikroobide tegevust ja takistab viiruste levikut.
Karulauk on Eestis III kategooria kaitsealune liik, seega tohib seda korjata vaid enda tarbeks!
Karulaugu lehed on õrnad ja mahlased. Kõige kindlam tunnus on õrn küüslaugulõhn, mida on tunda tervel lehel. Kui kahtled, mulju lehte, selle lõhna tunned ilmeksimatult. Neid ei tohi segamini ajada maikellukese lehega. Mailellukese lehed on jäigad ja nahkjad.
Karulauguvõi:
100g toasooja võid
10tk karulaugulehte
Hõõru toasoe või, lisa peeneks hakitud karulauk ja natuke soola. Sega ühtlaseks roheliseks massiks.