laupäev, 3. aprill 2021

Kohupiimakook pühadelauale


Kõige parem kohupiimakook on algselt sellest RETSEPTIST järgi proovitud ja pisut mugandatud nii: 

vajad koogipõhja jaoks
100 g võid
50 g suhkrut
1 muna
120 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
soola

ja katte jaoks
400 g kohupiima
1 dl hapukoort
3 muna
1 dl suhkrut
1 spl tärklist
2 dl vahukoort

Kaunistamiseks värskeid marju oma meele järgi!

Vahusta või suhkruga, lisa juurde muna. Vahusta natukene veel. Sega kokku jahu, küpsetuspulber ja sool ning seejärel sega kokku see või-suhkru-munaseguga. Suru saadud tainas 26 cm koogivormi põhja ja äärtesse. Pane vorm täidise tegemise ajaks külmkappi.

Seejärel vahusta valmis vahukoor. Teises kausis vahusta munad suhkruga, lisa kohupiim ja hapukoor ning viimasena vahustatud koor. Sega ja lisa tärklis. Kalla segu koogipõhjale ja küpseta 180 kraadi juures, kuni kook on kuldpruun.