Ahoi, nädal jälle selja taga ja millega veel ennast premeerida, kui mitte vürtsika porganditordiga.
Vaja läheb põhja jaoks:
5 keskmise suurusega porgandit
3 suurt muna
200 ml jahu
175 ml pruuni suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
2 tl küpsetuspulbrit; 0,5 tl soola; 0,5 tl kaneeli; 0,5 tl ingverit; 2 näpuotsatäit jahvatatud muskaatpähklit ja nelki; 2 spl õli
Kate:
2 pakki vanilje kohupiima
250g hapukoort
Sega omavahel munad ja suhkur, seejärel lisa õli, maitseained ja jahu, sega läbi. Kõige viimasena lisa riivitud porgand.
Küpseta eelsoojendatud ahjus 200°C juures 20min. Kook on valmis, kui hambatikk jääb puhtaks. Lase koogil jahtuda. Vahepeal sega omavahel kohupiim ja hapukoor (kui sulle tundub, et suhkrut on vähe, võid lisada).
Kui kook on piisavalt jahtunud, lõika ta pika noaga horisontaalselt keskelt pooleks. Pool kattest pane koogi keskele, ülejäänu aga koogi peale.